Nyelvek:
Magyar Angol 

A teakészítes aranyszabályai



Mindig tartsuk teánkat tiszta és száraz helyen egy légmentesen lezárható tároló dobozban, hogy sokáig képes legyen megőrizni aromáját és zamatát.

Öblítsük át melegvízzel a teáskannát és a csészéket, vagy tegyük be egy negyed csésze vízzel megtöltve a kannát a mikróhullám sütőbe mielőtt beleöntenénk a felforralt vizet, így segítve megőrizni az elérni kívánt hőmérsékletet.  Egy korábban már felforralt vizet soha se használjunk fel ismét a teakészítéshez. A víznek akkor van tökéletes hőmérséklete, mielőtt elérné a forráspontját. 

3-6 percig hagyjuk ázni a tealevelet, hogy hatékonyan kiengedjék a szükséges kivonatokat. A teáskanna száját próbáljuk a lehető legközelebb tartani a csészéhez a minimális hőveszteség érdekében. Ha tejjel szeretnénk ízesíteni teánkat, akkor először mindig a tejet öntsük a csészénkbe és csak azt követően a meleg teát.

A kész teának hőmérséklete körülbelül 65° fokos, színe borostyán barna és íze mellőz minden keserűt. Ízesítsük kedvünk szerint cukorral, tejjel, citrommal. Egészségére!

Termékek
Információk / érdekességek